Harrastukset

Frodon kanssa ei olla tähän mennessä harrastettu kovin virallisesti mitään. Harjoittelemme tokoa kotona, agilitya tällä hetkellä alkeiskurssilla, minkä lisäksi käymme näyttelyissä ja mätsäreissä. Kiinnostusta löytyy myös jälkeä ja rallytokoa kohtaan, mutta niitä emme ole vielä päässeet kokeilemaan.

Toko
Frodon kanssa ollaan ihan pienestä pennusta saakka tehty erilaisia harjoituksia, kontaktin ottamista, perusliikkeiden opettamista, yms. Noin puolen vuoden iässä kävimme Keravalla pentutokokurssin, josta saimme pohjaa oikealle tokoilulle. Liikkeitä treenataan kotona oman ja koiran innon mukaan, kuitenkin lähes joka päivä. Missään ryhmässä emme tällä hetkellä ole, koska lähialueella ei ole joko tilaa tai harjoituspaikat ovat liian kaukana. Keväällä saan onneksi ajokortin, joten sen jälkeen ehkä pääsemme vähän aktiivisemmin treenaamaan. Frodon vahvuuksia tokossa ovat tekemisen halu ja kontakti, asioita joita pitäisi treenata vielä nopeus ja aktiivisuus sekä häiriössä parempi keskittyminen. Tokossa toivoisin joskus pääseväni myös kokeeseen asti.

Agility
Agilityn aloitimme vasta syksyllä -10, kun meitä lähimpänä olevalla Tuusulan kennelkerholla järjestettiin alkeiskurssi. Treenaamme tällä hetkellä kerran viikossa, tavoitteenamme saada esteiden suoritus kuntoon ja koiran keskittyminen kunnolla minuun. Frodon kanssa agility on ollut melko helppoa aloittaa, se ei pelkää esteitä tai ääniä, yms ja kaikki esteet menevät tällä hetkellä suht hyvin. Vahvuuksia tässä lajissa ovat pelottomuus ja tarkkuus, treenikohteita puolestaan omaan tekemiseen keskittyminen ja vauhdikkuus. Joskus tulevaisuudessa olisin ehkä kiinnostunut myös kisaamisesta, mikäli omat ja koiran rahkeet sinne riittävät (:

Mätsärit ja näyttelyt
Ihan nuoresta saakka olemme treenanneet seisomista ja käsittelyä näyttelymielessä, koska heti Frodon meille tultua oli ajatuksena käydä jonkin verran näyttelyissä. Mätsäriuramme aloitimme n. puolen vuoden iässä, ja nyt niissä on tullut vierailtua n. 5 kertaa. Frodon esiintyminen paranee lähes joka kerta, ja nyt voisin sanoa olevani siihen jo tosi tyytyväinen. Näyttelyissä olemme olleet kolmesti, kahdessa halli-ja yhdessä ulkonäyttelyssä. Olen kiinnostunut kuulemaan mitä koirasta sanotaan ja erityisesti haluan että Frodo saa esiintymiskokemusta ja kokemuksia erilaisista tilanteista. Frodon heikoin osa-alue on pöydällä olo, muuhun olen melkoisen tyytyväinen.