perjantai 18. kesäkuuta 2010

Agilitykurssin karsinta

Viime viikon keskiviikkona meillä oli Frodon kanssa taas näytön paikka, kun osallistuimme Tuusulan kennelkerhon järjestämän agilityalkeiskurssin karsintaan. Tarkoituksena oli siis valita osallistujat syksyllä alkavalle kurssille. Täytyy nyt heti aluksi myöntää, että kutsu kyllä kurssille tuli, mutta kerron vielä tarkemmin tapahtumasta.
Harjoituksia oli kolme, koiria paikalle saapui yht. noin kymmenkunta. Odotin isompaa osallistujamäärää, mutta ei vähempikään haitannut (: Tehtäviin kuuluivat siis luoksepäästävyys ja kolmion ravaaminen, paikallaolo ja luoksetulo ja koiraringin pujottelu. Alkuun tuntui että Frodo vain pursusi energiaa, se vinkui muille koirille, yritti kiskoa niiden luo ja tuntui ihan toivottomalta… Vaikka lenkkikin oli jo tehty ja muuta, niin jonkun energiapurkauksen se sai kun pääsimme paikalle :D
Me aloitimme luoksepäästävyydestä, joka sujui hillitysti, mutta hyvin. Froppa antoi kopeloida itseään ihan hyvin, paremmin kuin näyttelyissä pöydällä :D Kolmion ympäri ravaamisessa koiruli meinasi vähän jätättää, mutta suoriuduimme ihan kunnialla. Seuraavaksi oli vuorossa paikallaolo. Koira tuli komentaa paikalle, missä tahansa asennossa, kävellä jonkin matkaa poispäin ja kutsua koira luokse. Aluksi tuli vähän mietittyä, että mitäköhän siitä tulee, Frodo oli sen verran kiinnostunut muista koirista ja paikan hajuista. Se kuitenkin kuunteli heti, istui kuin tatti kun kävelin kauemmas, ja tuli luo kun pyysin (; Eli hyvin meni. Vikana kaikista koirakoista muodostettiin ympyrä, jonka väleistä piti pujotella ringin ympäri. Vuoroa odotellessa Frodo istui kivasti paikallaan kun koiria meni ohi ja myös vuorollamme kiertäminen sujui ihan jees, alussa vähän tuli nuuskuttelua, mutta loppupuoli ympyrästä meni tosi kivasti. Eli kokonaisuutenakin selvisimme hyvin, vaikka alku vaikuttikin huonolta. Tuomarit keskustelivat hetkisen ja ilmoittivat että kaikki koirat olivat niin hyvin hanskassa että kaikki olivat tervetulleita kurssille. Odotan tosi innolla että päästään uuden lajin alkuun, mutta elokuuhun on vielä aikaa ;) Kesällä voidaankin kouluttajien ohjeiden mukaan vähän treenailla vielä, esim. kohteeseen lähettämistä. Viikonloppuna olleesta heelerleiristä vielä myöhemmin uusi postaus!

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Paljon onnea kurssipaikasta! :)

T. Elina

Veera kirjoitti...

Elina - kiitos, tässä sitä jo ootellaan että päästäis agilityn kimppuun ;)

M.A kirjoitti...

Jee. hyvä että meni hyvin :) nyt sitten taas odottelemaan, mutta kyllä se sieltä tulee :)

Veera kirjoitti...

Meeri - jep, ja tässä on hyvää aikaa treenailla kaikenlaista ennen kurssia :)