torstai 1. heinäkuuta 2010

Frodon uimakoulu & uusia kavereita

Ollessamme mökillä aloitimme Frodon opettamista uimaan (: Vaikka kyllähän koirat pinnalla pysyvät ilman opettamistakin, mutta kuulemma ne aluksi helposti pelkäävät vähän vettä eivätkä mielellään mene itse uimaan. Opettelemalla ne saattavat oppia tykkäämäänkin pulikoinnista. Joten pikkukoiralle pelastusliivit vain päälle (niistä oli helppo pitää kiinni ja tukea) ja veteen.
Ensimmäisillä kerroilla Frodo oli heti räpiköimässä rantaan hurjaa kyytiä. Teimme pientä rinkiä vähän ja välissä pääsi myös rannalle. Uimisen jälkeen Froppa sekosi ja veteli hurjaa kyytiä pitkin rantaa pelastusliivi päällä :D Oli siinä kyllä näky.
Toisena päivänä Frodo selvästi jo tiesi homman nimen, eikä uiminen ollut alussakaan kauheaa roiskimista. Se ui ihan nätisti poispäin rannastakin minun ja Katrin väliä, ja oli melkein itsekin loikkaamassa veteen meidän ollessa uimassa. Ehkä tuosta vielä uimari tulee ;) !

Kuvia polskimistuokioista:

 Ekan uinnin räpiköintiä (8

Tokalla kerralla sitä mennään jo ihan rauhassa veteen...

Myös muuta uutta Frodo on saanut kokea. Pentuaikana sosialistaminen jäi lähes kokonaan pois lasten osalta. Tutuilla ei ole juurikaan pieniä lapsia, joten lenkkeillessä vastaan tulleet pikkuiset olivat Frodon mielestä täysin kummallisia. Melkein vuosi sitten Froppa ihan pysähtyi eikä tahtonut liikkua niitä kohti, mutta siitä ollaan päästy kyllä jo aikaa sitten ohi ja lapsetkin ohitetaan hienosti.
Naapurissa asuva alle kouluikäinen tyttökolmikko keräsi kuitenkin muutama viikko sitten rohkeutensa ja he uskaltautuivat ensimmäistä kertaa silittämään koiraa. Frodolle heidän kanssaan oleminen on tehnyt tosi hyvää, on saanut nameja heiltä, silityksiä ja pari suukkoakin on ehtinyt Frodo puolestaan suikata heille (: ♥ Nykyisin tyttöjen tullessa kylään Frodo on jo ihan rennosti, heittää jopa selälleen maaten ja kerjää rapsutuksia mahasta. Frodo ei ole ollut pienempien tyttöjen kanssaan irrallaan, mikä onkin ihan hyvä ettei mitään takaa-ajoja synny. (Frodo nimittäin varmaan pinkaisisi perään jos olisi irti, sen verran vilkkaita tapauksia nämä naapurit ;)) Isompi tyttö sen sijaan malttaa olla paikallaan ja hänen kanssaan Frodo on ollut ihan vapaana. Mutta pääasia on, että Froppa on saanut tutustua lapsiin enemmän, mikä on ollut tosi hyvä juttu !!

Ei kommentteja: