sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Matchäilyä ja matchoilua

Käytiin taas Frodon kans mätsäreissä, tuloksena sininen nauha mutta ei sijoitusta jatkokehässä. Alkukehä sujui ok, pöydällä olo vähän huonommin kun en ollenkaan ehtinyt asetella ja totutella koiraa pöytään ennen kuin tuomari tuli jo kopeloimaan (: Mutta sieti kuitenkin kaiken hyvin, vähän vaan mutkalla seisoi. Liikkeet meni ihan hyvin myös, tosin rikkoo laukalle aika helposti. Tuomari oli virallinen ulkomuototuomari, ja kommentoi meille kehän jälkeen, että "tämäkin oli tosi hieno, mutta selkälinja kaareutuu ylöspäin", eli arvioi ihan ulkonäön mukaan ilmeisesti koiria.
Jatkokehässä meni mielestäni ihan huipusti! Frodo liikkui, seisoi ryhdikkäästi ja keskittyi koko ajan (: Olin ihan varma jatkoon menosta, mutta hiukan tylsää oli kun tuomari otti jatkoon vain kaikki kehän kääpiöpinserit (?) ja pari muuta, eli tässäkin rotu/ulkonäkö meni esiintymisen ohi... No, eipä mahtanut mitään ja meille riitti että itse oltiin tyytyväisiä, mitä todella oltiin! Ihana Frodo ♥


No, täytynee tässä kirjoittaa viimekertaisista agitreeneistäkin, vaikka kovin kummoisesti meillä ei mennyt...
Ensin tehtiin valssausta pienellä kolmen hypyn ja putken kiemuraradalla. Eka kerta meni huipusti, itse en sekoillut askeleissani ja Frodo kuunteli hienosti! Kaikki meni just niin kuin pitikin.
Mutta: seuraavalla saman radan suorituksella koira pinkaisi tokavikalta aidalta reunalla ulkopuolisesti treenanneen dobberin luo - hyvä että kyseinen koira oli hanskassa eikä mitään syntynyt. Kävin raahaamassa koiran pois ja koitettiin uudestaan, oli taas lähdössä vikalta esteeltä, mutta vinkulelulla sain luokse. Kehut ja odottelemaan seuraavaa vuoroa.
Seuraavaksi oli sitten vuorossa karkaus taas göötin luo, ja kun eräs ohjaajista kävi Frodon tiukasti komentamassa pois, niin hänpäs päätti lähteä kokonaan huitelemaan, juoksi vaan kentän laidalle eikä kuullut mitään. Haettuani sen kokeilimme esteitä - koira ei edes hypylle lähtenyt, ottanut askeltakaan vaan katsoi vaan että "luuleksä oikeesti että mä teen mitään?" Otti sitten noin nokkiinsa... Kun sain sen yhden hypyn yli, niin siirryttiin muualle.

Seuraavilla tehtävillä aina vapaana ollessaan lähti muualle, ei tosin enää yhdenkään koiran luo, vaan kentän laidalle, pois koko treenitilanteesta. Loppuaika mentiinkin sitten hihnassa, puomi ja a sujuivat, nehän ovatkin Fropan lemppareita, pituus myös ja pöytä hyvin kanssa. Keppejä mentiin vielä irrallaan, nopeutta tulee lisää mutta lisää treeniä kaivattaisiin. Treeneistä jäi kyllä aika huono maku kaiken tämän jälkeen... Erityisesti en ymmärrä tätä ailahtelevuutta, koska kotona Frodo ei mene muille isottelemaan eikä karkaile. On hiukan turhauttavaa, kun ensin kurssin alussa sitä sai täysillä innostaa että vaivautui edes pomppaamaan esteen yli, sitten sai olla välissä kun se hyppii miten sattuu hihnassa ja haukkuu muille, tämän jälkeen kaikki menee superhyvin ja lopuksi vielä karkailut. Eikö mitään välimuotoa tästä olisi kiitos?

Lopuksi Frodon tyylinäyte siitä, miten kesähelteillä viilennytään:

Ei kommentteja: