sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Kurssin päätteeksi: agilitykisat !

Tajusin vasta, että minulla on tosiaan kirjoittamatta viimeisestä kurssikerrasta, joka oli jo reilu viikko sitten! Mutta tässä tulee juttua, yritän muistaa kaiken ;)

Olin vähän varautunut jopa jättämään kokonaisen radan suorittamisen väliin, koska en halunnut että kaikkien aikaa menisi taas Frodon karkailuihin... Mutta ohjaajat saivat sitten houkuteltua minut menemään, vaikka sitten pätkittäin radan.
Radalla oli hyppyjä, putkia, muuri, kepit, a-este ja pöytä. Oli hassua rakentaa noin pitkää rataa, kun treeneissä oltiin menty oikeastaan vain 3-4 esteen pätkiä. Rata kulki s-muotoisesti, ensin oli kaksi hyppyä, suora putki ja hyppy, minkä jälkeen pöytä, hyppy, a ja muuri jolta kaarella olleeseen putkeen ja vielä kepit ja hyppy jolta maaliin. Kovin vaikeita kohtia radassa ei ollut, yhdessä kohtaa tehtiin joko valssi tai takaaleikkaus, paitsi kaikki taisivat kuitenkin ekan vaihtoehdon puoleen kallistua (: Vieressä vielä piirros miltä rata näytti. X't merkitsevät kohtia, joissa oli mahdollista tehdä valssi.

Alussa saimme odotella jonkin aikaa, kun olimme mineistä vikoja. Frodo oli rennosti, ja sain sen kanssa kontaktia hienosti, kuunteli heti aina kun pyysin.
Vuorollamme menimme alkuun ja Frodo jäi kiltisti paikalleen. Eka hyppy meni hyvin, toiselle tuli vähän stoppausta ja putkeen hyvin. Nelosesteelle Frodo ehti jo kysyvästi katsoa että minne sitten, kun ohjaus oli vähän myöhässä... Pöydälle hyvin ja pysyin nätisti paikallaan riittävän ajan. Seuraavalle esteelle olin koiran ollessa pöydällä edennyt liikaa hypyn taakse, ja Froppa livahtikin sen ohi luokseni. A'lle meni innokkaasti, muurille vähän epäröi mutta hyppäsi kuitenkin. Putkeen taas reippaasti, kepit hitaasti mutta varmasti itse peruuttaen ja ennen vikaa estettä tökkäsi johonkin ruohotupsuun esteen vieressä, mutta hyppäsi lopulta.
Olin iloinen radan jälkeen, kun Frodo pysyi menossa mukana eikä ollutkaan lähdössä muiden luo. Itse tein valssin vasta a'n jälkeen, koska sain siten hyvin hidastettua koiran kontaktille ja oli enemmän aikaa vaihtaa puolta. Palkkasin myös nameilla muutaman kerran radan aikanakin, kuten minulle suositeltiin. Selvästi toiset koirat häiritsivät vähemmän kun ne vain olivat paikallaan.

Kaikkien mentyä kerran ehdimme vielä aloittaa uuden kierroksen. Saimme ryhmänä yleisesti ohjeiksi, että käskyt tarpeeksi aikaisin, palkkauksia radan välissäkin ja pysyminen suunnilleen koiran kanssa samalla tasolla (eli ettei etene itse liikaa (: ). Toiselle radalle itselläni oli keskittymistä tuohon ekaan neuvoon ja samoin pöydän kohdalla en saisi mennä liikaa eteenpäin.
Toinen rata alkoi hyvin, käskytin aina kun koira oli vielä edellisellä esteellä, ja eipä tullutkaan kysyviä vilkuiluita koiran puolelta (: Putkeltakin uskalsin antaa hyppykäskyn ajoissa, jolloin Froppa eteni sujuvasti seuraavalle esteelle. Pöytä taas hyvin, jäin nyt lähemmäs ja sainkin ohjattua paremmin seuraavalle hypylle. A taas mainiosti, samoin oikeastaan koko loppurata, ennen vikaa estettä tuli taas pieni nuuhkaus, mutta lähti paljon nopeammin taas jatkamaan. Saatiin radan jälkeen kehuja sujuvuudesta, ja oli kuulemma ollut yksi päivän parhaista radoista (: !! Kyllä sai olla tällä kertaa huipputyytyväinen koiraan. Edelleen itseäni ihmetyttää tämä ailahtelevuus, mutta kaipa se on vain toisista nopeasti liikkuvista koirista stressaaminen, ja radalla sai enemmän vauhtia ja mielenkiintoisuutta menoon.

Kurssi siis loppui paremmin kuin hyvin, ja nyt onkin itsenäisesti treenailua edessä. Ryhmät lopettavat ulkokenttäharjoittelun tällä viikolla, joten kenttä on lähes aina tyhjillään. Tarkoitus olisi käydä n. kerran viikossa tai niin usein kuin mahdollista harjoittelemassa. Yhden ryhmäläisen kanssa sovittiin myös yhteistreenejä, että saa häiriötäkin vähän. Keväällä on sitten mahdollisuus jatkaa taas ryhmässä, mutta sitä ennen tavoitteena on parempi tottelevaisuus, eli myös tokoa lisää, ja esteiden treenaaminen siinä määrin mitä osataan.

2 kommenttia:

www.98iksu.blogspot.com kirjoitti...

Kivastihan tuo menee, harrastan oman beagleni kanssa agia myös, ja aika lailla samoja ongelmia on ollut... Mutta kyllä ne siitä karsitutuu=)

Veera kirjoitti...

Heh, no aika vaihtelevia olivat meidän treenit, mutta eipä tuosta kai auta kuin treenillä yrittää ylöspäin (: Kävin katselemassa teidänkin blogia!