keskiviikko 11. elokuuta 2010

Agiliitoa

Noniin, kiva taas blogiakin päivitellä on on jotain asiaakin :D Eli tänään pääsimme aloittamaan agilityn alkeiskurssilla.
Oltiin Fropan kanssa paikalla niin ajoissa, että ehdittiin hyvin tehdä verkkalenkki ja auttaa esteiden kantamisessa. Frodo oli tosi terävänä, kun niin paljon koiria ympärillä ja yhtäkään ei päässyt moikkaamaan :D
Treenit alkoivat meidän osalta miniryhmän mukana puomista. Aluksi puomia loivennettiin nostamalla se pöydän päälle ja tehtiin vain laskuosaa hyvin kontaktiin koskien. Frodo ei kummaksunut puomia ollenkaan,    tai oltiinhan me se heelerleirillä kerran mentykin ;) Mentiin aika monta toistoa, lopuksi myös kokonaista puomia, ja hienosti meni. Kehut koiralle ja seuraavaksi pujottelemaan.
Pujottelussa kierrätimme koiria ihan perus namikättä seuraten -menetelmällä. En tiedä miten hyvä tuo on koiran nopeuden ja tarkkuuden kannalta myöhemmin, mutta näin mennään ainakin alkuun. Koira toimi hyvin, mutta enemmän mulla oli miettimistä, että mistä välistä se käsi nyt tulikaan...
Putken pariin pääsimme sitten, tätä oltiinkin treenattu jo kotona Ikean lasten kangastunnelilla. Frodo selvästi tiesi homman, ja meni varsinkin aluksi tosi sukkelasti :D Kun putkea pidennettiin tuli sillä aluksi vähän kummaksuntaa, että mitä ihmettä, tonnekko pitäis mennä. Mutta pienen kannustuksen jälkeen tuli kyllä. Pienet mutkaputketkin kerettiin, lopuksi meni hienosti! Vaikuttaa tähän mennessä että putki ja puomi on Frodon lemppareita. Muutaman kerran meni putkeen ihan vain ohjaamalla ja juoksemalla vieressä, ettei tarvinnut enää toiseen päähän mennä huhuilemaan.
Viimeisenä käytiin vielä hyppäämässä ja vähän pujottelemassa. Hypyt oli vanha juttu, vähän keskittyminen jo herpaantui kun oli aika pitkä treeni jo takana. Meni kuitenkin niin kuin käskin. Pujottelu sujui lopuksi hyvin, ilman yhtäkään katkosta ja molemmilta puolilta ohjattuna ! Hyvä me ;) Sain myös neuvoja kontaktin parantamiseen, välillä Froppa tuppasi nimittäin jäädä omissa maailmoissaan haistelemaan ja tuijottelemaan jonnekin ... -.- Ensi kertaa odotellessa !

Ei kommentteja: