tiistai 21. syyskuuta 2010

Agitreeniä

Jäi vähän viime agikerran juttu kirjoittamatta, seuraava kerta kun on jo huomenna (: Mutta parempi näin kun ei olenkaan.
Viimeksi otin heti tähän ärinäongelmaan erilaisen kannan, eli yritin päästä keskeyttämään kaikki tilanteet jo ennen rähähdystä, ja kääntämään Frodon pois omalla vartalonkäytölläni/kävelemällä sitä kohti jolloin sen täytyy peruuttaa tai kääntyä. Tämä osoittautui todella toimivaksi, ja saatiin lähes koko treenit olla ihan ilman haukkuja. Ehkä pari kertaa kun oma huomioni herpaantui niin Frodo pääsi ärähtämään, mutta muuten meni tosi hyvin. Hienoa (: !! Vapaana ollessa pidin silti dogia aika tiukasti silmällä ja pysyttelin lähietäisyydellä kunnes treenien loppua kohti taas luottamus palasi paremmin, kun huomasin että se keskittyy.
Harjoitusten osalta oli vähän erilaisia juttuja viimeksi. Enää ei ollut vain yksittäisiä esteitä, vaan pieniä ratapätkiä, joissa harjoiteltiin valssia ja takaaleikkausta. Ekana oli hyppy-kaariputki-hyppy - rata, jossa koira oli tarkoitus putkesta ulos tullessaan ohjata ristikkäiselle esteelle, itse tehden valssikäännös. Taisi olla hankalampaa itselle kuin koiralle :D Mutta meni ihan hyvin.
Toisella pätkällä oli hyppy ja rengas, ihan perus estesuoritukset vain. Meille on ollut aika hankalaa renkaan suorittaminen kunnolla, esteen taakse jättämällä tulee hyvin läpi, mutta jos yrittää viereltä saada oikeaan väliin niin ei ole kovin helppoa. Saatiin kuitenkin muutamia ihan hyviä toistoja, jolloin kummatkin hypyt sujuivat.
Viimeinen harjoitus oli takaaleikkaus, kolme estettä hiukan siksakkia muistuttavalla linjalla, ensimmäiselle ohjaus vasemmalla kädellä, ja samoin toiselle koiran oli tarkoitus irrota siten että pysyin itse samalla puolella. Yllätyin oikein ensimmäisellä kerralla kun Frodo lähti niin hyvin tokalle hypylle, usein se nimittäin on vähän huono vielä noissa irtoamisissa. Seuraavat kerrat eivät menneet ihan niin putkeen, vaan se tuppasi stopata toiselle esteelle, ja hiukan ihmetellä mitä piti tehdä. Heittämällä itse namin esteen yli saatiin onnistumisia, lopuksi saatiin kyllä kehujakin että sujui hyvin. Elikkä hyvät treenit meidän osalta (:

Kotonakin ollaan käyty vähän samantyylisiä pätkiä, paitsi että meillä on vain hyppyjä, kepit ja putki. Mutta niillä pääsee ihan hyvin treenaamaan, ja Frodo on paljon enemmän intona kotona kuin koulutuskentällä :D Taitaa johtua siitä, että kotona pääsen palkkaamaan sitä riehakkaammin lelulla. Kentällä en nimittäin vielä uskalla heittää lelua sille, koska en pidä varmana että Frodo toisi sen takaisin tai luovuttaisi suosiolla jos oikein innostuu. Olisihan se helpompaa palkita lelulla, joten treeniä treeniä tässä ;) !

3 kommenttia:

www.98iksu.blogspot.com kirjoitti...

Minkä ikäinen tuo Frodo koirasi on?

Veera kirjoitti...

Frodo on nyt hiukan yli 1,5 v (:

www.98iksu.blogspot.com kirjoitti...

Okei.