sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Heeleritapaaminen ja match show

Tänään pääsimme viimein kokeilemaan miten näyttelytouhut sujuivat (: Eli olimme Tuusulassa lemmikkieläinliike Happy Petin asfalttipihalla järjestetyissä mätsäreissä.
Kun saavuimme paikalle, alue vilisi jo koiria. Katri ja äiti lähtivät Frodon kanssa sivummalle, ja minä kävin ilmottautumassa. Saatiin numero 30, vaikka ilmottautumista oli mennyt ehkä vasta 10 minuuttia.
Odotteluaika oli aika pitkä, istuskelimme varjossa ja Frodo otti vaan rennosti (: Vähän käytiin kehässä kokeilemassa ennen arvostelujen alkua, mutta koska kaikki sujui niin hyvin, niin en tehnyt paljoa.
Vasta n. tunnin odottelun jälkeen pääsimme ekan kerran kehään. Parina meillä oli lagotto romagnolo, joka esiintyi hyvin. Myös Frodo meni kehässä tosi hienosti, seisoi hyvin ja liikkuin myöskin mielellään. Pöytä oli aluksi vähän outo, mutta asento parani kun oli siinä hetken :D Antoi hienosti katsoa hampaat ja tuomari myös silitteli ja tunnusteli sitä siinä. Ihan kotona harjoittelun tasoisesti ei kyllä mennyt, mutta tyytyväinen olin todella (: Frodo sai punaisen nauhan ja siirryimme taas odottelemaan.
Frodo pääsi autoon koppaan vähän lepäilemään, sillä odottelua oli vielä yli tunti. Yhteensä pentuja oli yli 70, joten mätsärit venyivät pitkiksi.
Punaisten kehään päästyämme Frodo ei ollut yhtään tyytyväinen oloonsa, kun yli 35 koiraa oli ahtaasti aseteltu pieneen kehään. Aluksi Frodo ei edes pysynyt paikallaan seisten, vaan halusi pois välistä, kun toinen oli ihan hännässä kiinni. Sain sen kuitenkin seisomaan kun siirryimme vähän sisemmäs kehässä.
Liikkuminen ei myöskään maistunut tällä kertaa, hajut olivat niin kiinnostavia että edes namit eivät houkutelleet. Emme siis päässeet punaisissa enää jatkoon, mutta hienosti sujuivat kuitenkin ekat mätsärit (8 !


Eilen olimme myös käymässä pääkaupunkiseudun heelertapaamisessa Helsingissä. Paikalla oli kuusi koiraa, pari suloista pentuakin (: Frodo oli ihan reippaasti, mutta ei päässyt leikkeihin aluksi mukaan, ihan kuin ei olisi tiennyt minne väliin menisi :D Mutta lopuksi sai painia Epun kanssa, leikki näytti ihan samalta kuin viime tapaamisessakin. Myös pennut kiinnostivat Frodoa kauheasti.5 kommenttia:

M.A kirjoitti...

OHO!!! sielä taitaa mätsärit ollakin populaatiohirviöitä. Jä mä tuskastuin jo kun pentuja oli yhteensä se 30 :D. Hieno mätsäriavaus silti :). Laku on myös sosiaalisissa tilanteissa samanlainen perästäseuraaja, kunnes löytää sen yhden jonka kanssa voi leikkiä :)

Veera kirjoitti...

Jep, no kyllä mekin yllätyttiin että noin paljon oli pentuja :D Ihan hyvin alkoi kyllä, Froppan saa olla tyytyväinen (:

Laura kirjoitti...

Kuten heeleritapaamisessa huomattiinkin, niin Eppu taas on yltiösosiaalinen ja tervehtimässä kaikki uudet koirat ja omistajat. Mistään perästä seuraamisesta ei voi Epun kanssa samassa lauseessa edes puhua :)

Hienosti Froppa pärjäsi mätsäreissä! Siitä se ura on nyt korkattu ja ei muutakuin uusia tapahtumia odottamaan! Onko tiedossa jo seuraavat?

Laura kirjoitti...

Voisitko muuten lähettää mulle joitain kuvia sieltä heeleritapaamisesta? Sähköposti on laurakoso@gmail.com. Kiiitos!

Veera kirjoitti...

Harrietta - Niimpä, Eppu on kyllä ehdottomasti sieltä rohkeammasta päästä ;) Vielä ei ole tiedossa seuraavia mätsäreitä, tällä meilläpäin ei tainnut olla edes nyt syksyllä enää. Mutta Turkuun virallisiin sitten marraskuussa ainakin.
Laittelen niitä kuvia vaikka tänään tai huomenna sulle päin (:
- Veera