tiistai 8. syyskuuta 2009

Tottis osa 2.

Tänään käytiin taas tokokoulutuksessa, oli oikeastaan tosi kiva kerta (: Tällä kertaa paikalla oli myös Helmi, joka oli airis sekä ohjaajan bordercollie Trino. Frodolla oli aika paljon energiaa, kun lenkkeilyä ei jalan takia olla oikein harrastettu. Se alkaa kyllä olla jo aika hyvässä kunnossa, joten eiköhän loppuviikosta jo päästä normaaleihin lenkkeihin takaisin.
Koulutus aloitettiin luoksepäästävyydellä. Yritimme pitää koiran huomion itsessämme, kun ohjaaja kävi sen luona ja rapsutti hiukan. Frodo suoriutui jutusta ihan mallikkaasti, vähän vilkaisi, että kukas se siellä, mutta ei kummemmin välittänyt. Sen jälkeen harkattiin taas sivulletuloa, Frodo tuppasi jäädä hiukan liian taakse, joten lisää harjoittelua niin että se tulisi vähän edemmäs istumaan (:
Tämän jälkeen menimme toisistamme erilleen niin, että Trino ja apuohjaaja kiersivät kahdeksikkoa meidän ympäri. Tarkoitus oli taas pitää koiran huomio itsessä. Aluksi Frodo oli tosi kiinnostunut Trinosta, mutta kun Katri tajusi mennä kyykkyyn, niin sujui paljon paremmin. Sitten se ei enää kiinnittänyt ollenkaan huomiota muualle, vaan vain ohjaajaan.
Seuraavana me kiersimme Trinon ympäri sen istuessa ympurän keskellä. Se meni Frodon osalta mallikkaasti, ravasi hyvin ja piti kontaktiakin lähes koko ajan ohjaajassa.
Lopuksi vielä pari istumista ja luoksetuloa, jotka molemmat menivät hyvin. Aluksi Frodo ei malttanut jäädä paikalleen istumaan, mutta tajusi kuitenkin lopuksi mitä haettiin. Luoksetulossa tuli kuin ohjus vain luokse, meni tosi kivasti (: !

Illalla mittasin vielä Frodoa, nyt painoa on 7,1 kg ja korkeutta 28,2 cm ! Frodohan alkaa olla jo ihan miehen mitoissa ;)

Vielä kuvia harjoituksista


5 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Heippa!

Kiva kuulla tokoiluista, kun mekin ollaan menossa arki-toko kurssille nyt syksyllä.

Mittailin muuten Eppua viime viikolla, jolloin ikää pojulla oli siis 6,5kk, painoa löytyy 9,5kg ja korkeutta 31cm. Että ei meillä kauhean paljon korkeampi tosiaan olla, mutta pituudesta taitaa kertyä ne kilot. Pulska Eppu ei nimittäin ole, vahvat ja painavat luut vaan, tai jotain ;)

Voitaisiin tulla käymään tässä syksyllä jossain vaiheessa, jos sopii?

Ootteko muuten tulossa pääkaupunkiseudun heeleritapaamiseen, nyt kun syyskuussa järjestetään vielä toinenkin tapaaminen? Me ollaan ehdottomasti menossa. Jos ette koko perhe pääse yms, niin voitaisiin Epun kanssa huristella vaikka nappaamaan sinut ja Froppa kyytiin?

Olisi vaan tosi hieno taas nähdä!

T-Laura & Eppu

Veera kirjoitti...

Heippa,
oho, Eppupas on hienoissa mitoissa, siitä sitten tulikin oikein hyvän kokoinen heeleri (: Eikä varmaan kehitys ole vielä kokonaan edes ohi.
Meille tapaaminen passaa oikein hyvin ! (: Ja tuonne heelertapaamiseen olisin tosi mielellään lähdössä, mutta täytyy vielä kysäistä josko joku lähtisi kuskiksi. Mutta tosi kiva jos teidän kyyti olisi "varasuunnitelmana" (8
Jospa laittelen vaikka viestiä lähempänä, ja tuota tapaamista voidaan kyllä sopia oikeastaan milloin vaan. Myös muualla voidaan tavata kuin meillä, jos vain joku kiva paikka löytyy.

Laura kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä!

Ja multa saa kyllä tarkempia ajo-ohjeita sinne Pitkäkosken koirapuistoon, jos tuutte omalla autolla!

Elina kirjoitti...

Teillähän menee kivasti tottiskurssilla, hieno homma:)Kyllä Frodostakin mukavan kokoinen hiilukka kasvaa kun nytkin on jo ihan hyvin kokoa:)

Veera kirjoitti...

Harrietta - jep, kiva kun Frodokin pääsee taas leikkimään muiden heelereiden kanssa (:

Elina - heh, ehkäpä niin (: Toko on kyllä ollut kivaa, joten varmaan jatketaan harrastusta myös jatkossa.